Nouseva

Pekka ja Pätkä ValkassaMäklärin skole ja Kuntsin kentsu olivat aivan vieressä. Muistu sellainen tapaus siitä skolen pitskulta, kun tsiigattiin Pekka ja Pätkä elokuvantekoa. SF kuvasi niiden filmiä siinä pihalla, jotain kohtauksia elokuvasta, "ketjukolarissa", muistaakseni. Oltiin siinä Hattulantien puolella, aivan aidan vieressä, jopa vilahdetaan elokuvasakin muutaman sekunnin.

Oli armeijan kenttä harjoitusta menossa ja Pätkä steppaili viimeisenä jonon perässä, ämpäri sillä oli välillä päässä, sekä välillä sen toinen klabbi oli ämpärissä. Pätkä oli yleensä jonon perässä, Pekkaa en niinkään muista 1956. (nämä kertomani toilaukset eivät ole lopullisessa versiossa, vaan leikattu pois).

Mäkelän koulu - elokuvasta Pekka ja Pätkä ketjukolarissa

Kuntsin kentsulla käytiin kesäisin altaassa pulikoimassa ja talvella skrinnailtiin. Onneksi Joulupukki oli tuonut pilleri stagan ja nurmarit yhtä aikaa, kun stagasta pääsi snadisti ottaa tukea, ettei heti lipannut.

Siellä kentsulla oli sellainen pitkävartinen T-muotoinen bluuka, jota vindissä työnneltiin, jos oli tullut yöllä snögeä. Louhi leffassa tsiigasin ekan pätkän, Prinsessa Ruususen. Illalla mentiin vielä Euran bastuun.


Markku Poutanen

Jaa Facebookissa