Nouseva

Lincoln ”Curre” KuntseillaMarkku ja potkulauta kuvan keskellä 1954. Kuva Markku Poutanen
Sain ekan "Asfalttirokko" vehkeen, potkulaudan. Polvissa oli useasti laastarit, kun tsombailtiin Valkassa. Oltiin taas Paavalinkirkon vieressä olevalla kujalla laskemassa mäkeä alas ja alhaalla sladattiin muka makeesti. Taisi olla Lindholmin Piven kolmipyöräinen paholainen ja vaihdoin sen kanssa meno-pelejä.

Käynnistin, ja olin niin kuin Curt "Curre" Lincoln Eltsussa. Huulet märkinä, kun päristelin menemään mäkeä alas viltsisti. Niissä oli polkimet etu fillarin molemmin puolin, vauhti kiihtyi ja klabbit lähti polkimilta veks, en kerinnyt sotkee niin lujaa, kuin olisi pitänyt ja skabari karkasi käsistä. Lippasin oikein kunnolla.

Taas Tölikaan paikattavaksi, sekä tikkejä leuka täyteen. Tulin huulet töröllään, ja kundeilla oli hauskaa. Pitskulla starat skruudas savusilakoita penkillä, ne keskenään aina toisille kehu, kuinka paljon kelläkin oli sirpaleita jäänyt sodasta. Jollain oli tsepa ja joltakin puuttui koko klabbi, hurjia juttuja kuunneltiin. Sotainvalideja oli paljon 50-luvulla ja nuoremmat stikkasi siinä vieressä sgrubua ja vanhemmat guppet ja mammat tsiigasi penkillä.

 

Markku Poutanen

Jaa Facebookissa